Annons
Annons

Påsken

Påsken susade förbi i ett nafs med långa sovmornar och mysiga påskluncher!

Vi hade våra favorit kusiner över på lunch..

Jag och Cleo bakade vårt första dinkelbröd tillsammans. Vi bakade det i en gjutjärnskastrull, med massa äpple och kummin, gott och väldigt enkelt.

8 dl siktat dinkel mjöl -1/4 paket färsk jäst -3 1/2 dl kallt vatten – 3 dl rivet äpple – 1 tsk kummin – mjöl till utbakning.

Smula jästen och rör ut med lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resterande vatten och övriga ingredienser. Rör ihop till en lös deg. Täck bunken med plastfolie. Låt degen jäsa över natten, minst 10 timmar i rumstemperatur.

Stjälp ut den lösa degen på ett mjölat bakbord med hjälp av en slickepott. Tag hjälp av slickepotten för att vika degen ett par gånger tills du känner att den håller ihop och får en rund form. Låt jäsa övertäckt en timme till.

Sätt på ugnen 250 grader. Ställ in en ugnssäker kastrull i ugnen, ca 18 cm i diameter och låt den bli varm. Ta ut kastrullen ur ugnen. Strö lite mjöl i botten och stjälp ner degen i kastrullen. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 45 minuter. Stjälp upp brödet och låt svalan på ugnsgaller.

Det blev super gott med spreaden gjord av rostade röda paprikor, vitlök, olja och vita bönor!

Syrran hade med sig en passionsfrukt cheesecake som tog snabbt slut!

Idol och Gäster med Gester, det var hög nivå på underhållningen…

 

Hann med att städa upp efter vintern i trädgården. Planterade två nya rosenbuskar, grävde upp mina odlingsbäddar och satt lite örter till terassen, lagom tills det började snöa. Solsken i 10 minuter och snöstorm i 5, Gud vad jag älskar April!

Annons
(0)
DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar