Annons
Annons

R.I.P

Det där med att resa till andra sidan jorden i 10 dagar och lämna sina kära små växter hemma funkar inte alltid som man tänkt….

Mina kära palettblad har blivit angripna av bladlöss och de små gula hemska insekterna förökar sig super snabbt.

Annons

När jag kom hem från min 10 dagars semester var mina ståtliga palettblad missbildade, klibbiga och vissna… All grönsåpa i världen kunde inte rädda plantorna, det fanns bara en utväg…

 

Att klippa ner dom drastiskt, dränka in det lilla som blev kvar i grönsåpa, in i duschen och hoppas på det bästa.

Som vid all bekämpning så är de förebyggande åtgärderna viktigast. Därför ska man prata lite gran med sina plantor varje dag. Genom att regelbundet titta till sina kära krukväxter kan man i tid upptäcka angreppen och så räcker det ofta med att nypa bort det angripna bladet eller mosa de lömska angriparna mellan fingrarna. Det vikigaste är att se till att plantorna mår bra – står i rätt läge, har lagom tillgång på vatten och näring. En stark och välmående planta kommer bättre att stå emot olika angrepp.

Nu håller jag tummarna på att dom kan återhämta sig växa till sig till sin forna glans.

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar