Annons
Annons

Rugs & Sons

Transport.rgb

Det har varit mycket Marocko här på bloggen på senaste tiden. Jag blir lätt kär och snöar in på saker. Just nu är det Marockanska mattor som hägrar. Under min sista resa blev det endast ett par småmattor, och ett gäng kuddar.

Annons

Jag är dock på jakt efter en lång smal Berbermatta till min hall.

Interruption des programmes.rgbjpg

Det passar ju utmärkt att Rugs & Sons kommer ner nästa helg. Franske konstnären Alexandre Eudier och svenske författaren Andreas Jakobsson startade RUGS&SONS så sent som i september 2015 i en förort till Paris där de båda bor och har sitt showroom. Sedan dess har de anordnat pop-up stores i Luxembourg och Bryssel, en utställning i Croissy sur Seine utanför Paris, medverkat vid en internationell möbelmässa i Bryssel, visat sina unika mattor i Danska Kulturhuset på Champs Élysées. Och nu kommer de till Malmö!!

Nomadfamily.rgb

Berbermattor är med sin speciella knytteknik, unika motiv och fantastiska färger starkt relaterade till den specifika region de härstammar ifrån. Hantverket går i arv från mor till dotter och skapar en gemenskap och en status hos de kvinnor som behärskar tekniken. Kvinnorna är i högsta grad konstnärinnor och producerar verken utifrån sina egna erfarenheter och livshistoria.

Berbergenerations.rgb

De mattor som presenteras hos RUGS&SONS är aldrig producerade för vidare försäljning. Det har aldrig funnits en tanke hos kvinnorna att deras verk skall vara kommersiellt gångbara. Däremot har de alltid funnits en estetisk tanke, ett praktiskt användningsområde (madrasser till de kalla nätterna i Atlasbergen eller gåvor vid bröllop och religiösa högtider) samt en idé om att kommentera samtiden eller sin kulturella historia. Precis som i all övrig konst.

Spaceinvaders.rgb

När RUGS&SONS inte är ute och kör pop-up stores runt om i världen kan man botanisera bland deras magiska mattor på hemsidan. Deras tanken med att ge sig ut på vägarna och skapa tillfälliga butiker är att ge oss kunder chansen att se mattorna ”live,” eftersom det är svårt att få den rätta känslan av en exklusiv vintage-matta på nätet.

24dac5_fa20813e469a43629cc0cb6b051721c3-1

Man vill ju gärna klämma, känna, vrida och vända innan man hittar rätt. Så sparar man in en resa till Marocko också helt enkelt!

Är du nyfiken så hittar du dom på Clarion Hotel Malmö Live den 15-24 april i Living Room varje dag mellan kl.12-20.

Ses;)

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

(0)
DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar