Annons
Annons

Så tar du bäst hand om din kashmir

Jag älskar kashmir det är lyx i all sin enkelhet. När du väl köpt ett kashmirplagg vill du aldrig ha något annat! Jag håller på att göra ett säsongs-byte i min garderob och tänkte dela med mig av mina bästa tips hur du tar hand om dina mjuka favoritplagg så dom kan hålla sig snygga och fräscha livet ut.

Annons

Kolla in mina bästa recycling tips när det kommer till misshandlad kashimr!

 HUR DU BÄST SKÖTER DITT KASHMIR PLAGG

• Man kan tvätta i maskin men aldrig mer än 30 grader. Använd programmet för handtvätt eller ylletvätt och gärna en tvättpåse så att plagget inte slits. Bäst är att använda ett speciellt ylletvättmedel. Använd aldrig sköljmedel!

• Kashmir bör torka liggande med en torr handduk som underlag hänger du upp dom riskerar du att formen förstörs.

• Kontrollera så att du inte har malfjärilar i garderoben, dessa små rackare äter sakta men säkert upp din plånbok för dom älskar kashmir! Upptäcker du små hål i ullen kan lägga ditt plagg i en fryspåse i isfacket i 1-2 timmar för att ta död på eventuella mallarver.

• Tänk på att hålla rent, städa och damsug i din garderob då och då.

• Slätstickade partier kan man fukta lätt med ett ångstrykjärn genom att försiktigt hålla järnet över plagget så reser sig de små håren igen.

• Det går inte att förhindra att en kashmirtröja får noppor då den är gjord av dubbeltvinnat tunt och fint garn, särskilt i armhålorna där de ofta gnuggas. Men det går lätt att få den fin igen. Tvätta tröjan och ta bort nopporna genom att försiktigt dra en pimpsten över nopprona.

• Ta bort fläckar gör du bäst genom att stryka på galltvål på fläcken och tvätta plagget. Låt bli att borsta eller blötlägga eftersom tröjan filtar sig då.

• Bäst förvarar du ditt Kashmirplagg mörkt, svalt och liggande i plastpåsar.

Tänk på dina mjuka plagg som goda vänner, behandla dom väl!

(0)
DELA (44)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar