Annons
Annons

Saltimporten

 

IMG_5260

Igår träffade jag en vän ute på Saltimporten, vi käkade en god vegetarisk lunch på Saltimporten Canteen  bestående av Gulbeta/havtorn/linser/lök. Kanske en av Malmös bästa lunchställen…

IMG_5258

 

IMG_5262

Efter lunchen tog vi en runda för att få lite grön julinspiration hos Gouteva och där var det full fart i ateljén. Mossa, små uppstammade julgranar och vackra kala kvistar, mycket fint med andra ord.

IMG_5251

IMG_5249

Jag har gått och blivit kär i dessa små söta kålplantor, lite knotiga och spretiga precis som vi människor, urläckra eller hur??

IMG_5264

Fredagens höjdpunkt var ändå besöket på Organic Makershimmelriket för mig som brinner för syntetfri, ekologisk, hemmagjorda skönhets produkter i snygg paketering!

IMG_5273

Jag använder inte syntetiska parfymer, allt luktar för starkt och intensivt för mig. Fick lite tips om hur man kan blanda sin egen oljeparfym. Normalt använder jag Remedees to roll från Neals Yard men extra skoj att laborera fram en parfym som passar just mig. Älskar att det också finns en terapeutisk sida med parfymerna, att köra olika blandningar efter olika humör. Vad behöver jag idag denna gråa målninga dag, något upppiggande- lite citrus eller pepparmynta. Svårt för att komma till ro på kvällen- lite ylang-ylang, franklincens eller vetiver kanske?

IMG_5271

Sen finns det ju också många härliga oljor att välja mellan som är färdigblandade.

IMG_5279

IMG_5267

Hittade också många fina behållare och flaskor, perfekta klappen att ge bort! Missa inte att ta en runda hos Organic Makers om du är i Malmö, dom är öppna Fredagar 11-18 och Lördagar 11-16. Ta en titt på deras snygga sida och bli inspirerad av de fina recepten! Jag tror detta blir årets julklapp, hemmagjord personlig hudvård. Så nu är det bara att börja botanisera i ekologiska oljor, örter och vaxer och bli sin egen lilla kemist!

serialsue-trial.regular

serialsue-trial-2.regular

 

Annons

 

 

 

 

 

DELA (54)
PINNA (0)

6 kommentarer

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar