Annons
Annons

Skördar för middag

IMG_7807_Snapseed

Ikväll har jag bjudit in några vänner på middag. Tänkte jag vill bjuda på något jag själv odlat och kom på att jag inte skördat odlingslådan med jordärtskockor.

IMG_7745_Snapseed

Jordärtskockan är lättodlad. Faktum är att problemet för många människor är att sluta odla dem, när de väl har planterats. Just därför är det så frestande att bara lämna kvar dem, år efter år, och gräva upp knölarna efter behov, lite så har det blivit hemma i mitt land. Kvaliteten hos knölarna minskar dock vid denna behandling; det är viktigt att hålla jorden fertil. Även en liten knöl som lämnas kvar i marken kommer att börja växa, och de kan till slut bli ett uthålligt ogräs.

IMG_7775_Snapseed

Men ett ganska gott ogräs för jordärtskocka är en riktig god, aromatisk och karaktärsfull liten knöl som faktiskt släktar på solrosen. Gott att koka och servera med smör och lite salt, i soppa, som mos eller som en kräm. Till och med pizzan är god att toppa med jordärtskocka!

IMG_7744_Snapseed

Annons

IMG_7843_Snapseed

IMG_7902_Snapseed

IMG_7945_Snapseed

Jag tänkte bjuda tjejerna på en vegansk soppa med Salvia och såklart jordärtskockor!  Soppan är det en vän från Italien som lärt mig att laga.

För 4 personer behöver du:

800 g jordärtskockor
600 g potatis
60 g pistagenötter
2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
salvia
rosmarin
extra jungfruolja
salt
Sätt att koka en kastrull med saltat vatten med några kvistar salvia för att förbereda ett smaksatt vatten som du kommer att använda som en matlagningsbuljong. Tvätta potatis och jordärtskockor, skala och skär i bitar av samma storlek.

Bryn olja i en kastrull på låg värme, skiva schalottenlök och skalad vitlök, bryn försiktigt så att det inte bränns. Lägg till rosmarin och salvia i grytan med löken men kom ihåg att ta bort dem innan du lägger de andra ingredienserna. Släng i potatis och jordärtskockor och bryn i några minuter. Häll över salvia-buljongen och koka i ungefär en halvtimme eller tills grönsakerna är mjuka.

IMG_7989_Snapseed

Ta bort från värmen och mixa med handmixer tills du har en smidig och mjuk kräm. Justera konsistensen genom att tillsätta mer Salvia buljong. Fräs sen i lite olja en kvist salviablad och pistagenötter på låg värme.

IMG_8027_Snapseed

Servera soppan varm med rostade pistagenötter, salvia och en droppe olja.

Så, då var förrätten klar, kika in och se vad det blev till huvudrätt i morgon!

serialsue-trial-1.regular-1

DELA (51)
PINNA (0)

Kommentera

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar